tumblr hit tracking tool

Yrkeshögskola

90% fick jobb efter Teknikhögskolan

Av Cajsa Broberg 2014-04-07
Emma läser till systemutvecklare på Teknikhögskolan i Göteborg. - Alla lärare är noga utvalda från arbetslivet vilket gör att de har full koll på vad som efterfrågas på arbetsmarknaden, säger hon.
Hos Teknikhögskolan läser du utbildningar inom IT, teknik och bygg- och anläggning. Teknikhögskolan öppnade i Göteborg 2003 och finns idag på sju orter runt om i landet. Framgången ligger i att erbjuda de utbildningar som näringslivet efterfrågar. Utbildning som leder till jobb, helt enkelt!

- Det finns gott om jobb i min bransch. Möjligheterna att göra karriär är stora, säger Emma som läser till Systemutvecklare på Teknikhögskolan.

 Emma läser andra terminen på utbildningen systemutvecklare vid Teknikhögskolan i Göteborg. Det är en tvåårig yrkeshögskoleutbildning som leder till jobb inom systemutveckling, programmering, webbproduktion och databasdesign.

 

Emma har ingen tidigare erfarenhet av IT, men känner ändå att hon hittat rätt.

 - IT-branschen är en bransch i ständig utveckling. Det tilltalar mig, eftersom jag ser många möjligheter till vidareutveckling. Jag vill ha ett yrke där jag får utlopp för min kreativitet och nyfikenhet. Jag vill arbeta med människor och lösa problem, fortsätter hon.


Emma är speciellt nöjd med lärarna på Teknikhögskolan

 - Alla lärare är noga utvalda från arbetslivet vilket gör att de har full koll på vad som efterfrågas på arbetsmarknaden. På så sätt får vi relevanta kunskaper och de lägger upp utbildningen på ett sådant sätt som gynnar både studenter och arbetsgivare.