tumblr hit tracking tool

Yrkeshögskola

Årets säkerhetselev: Petra Loftén

Av Mats Holmström 2015-01-06
Fotograf: Kalle Assbring
Petra Loftén utsågs till Årets Säkerhetselev 2014 när Security Awards delades ut på branschmässan SKYDD i Stockholm onsdagen den 15 oktober. Hon har gått YH-utbildningen Xenter - samordnare brottsprevention och säkerhet.

Juryns motivering löd: 
"Med stort engagemang och intresse för studiekamraternas situation och en förmåga att känna av stämningen, i kombination med egen hög studiekapacitet är Petra Loftén med sin öppna och engagerade framtoning ett sant föredöme för andra som vill verka i framtidens säkerhetsbransch."

Hon har dessutom med stort engagemang och intresse också fungerat som studeranderepresentant för utbildningen och representerat utbildningen vid externa aktiviteter

Security Awards delas ut av Skydd & Säkerhet i samarbete med ett antal partners, bland annat Great Security, vars representant Fredric Öjebrandt lämnade över utmärkelsen till Petra Loftén. I nomineringstexten framgår bland annat att hon - utöver högsta betyg i alla de ämnen som ingår i utbildningen har en mognad och djup förståelse för inriktningarna när det gäller att tillämpa kunskaperna i det praktiska arbetet. Hon har dessutom med stort engagemang och intresse också fungerat som studeranderepresentant för utbildningen och representerat utbildningen vid externa aktiviteter. 

Security Awards premierar bland annat personer och företag i säkerhetsbranschen som har utmärkt sig med nyskapande, konstruktiva och framgångsrika lösningar, initiativ eller metoder. Målsättningen är att lyfta fram goda exempel och förebilder för att bidra till ett säkrare och tryggare samhälle och näringsliv.