tumblr hit tracking tool

Yrkeshögskola

Bli en av företagets nyckelpersoner

Av Maria Holmström 2015-03-20
Gillar du att utmana dig själv, möta nya spännande människor och vill ha ett sinne för att driva affärer till avslut? Då har TUC Sweden rätt utbildning för dig, nämligen utbildningen Kvalificerad Företagssäljare!

Antonia Weleen är 19 år och går sitt första år på den två år långa utbildningen. Hon ser positivt på vad framtiden har att ge, och dessutom vad hon har att ge framtiden med sin utbildningen i ryggen.

- Jag är en person som gillar att jobba mig uppåt, säger Antonia. Mitt drömjobb är ett ledarjobb på en arbetsplats där man får vara kreativ och komma med innovativa ideér och där man jobbar med lyhörda personer. Förutom det, har jag en ”självdiagnotiserad idé-sjuka” kring nya tjänster och produkter. Jag har alla idéer samlade i en överfull pärm. Med största sannolikhet kommer jag förverkliga flera av dem i framtiden, fortsätter hon.

Företagssäljare är något för dig som vill ha en komplett utbildning inom försäljning, marknadsföring och ekonomi. Målet är att man ska utveckla sin egna säljstil och redan under utbildningens första veckor läser man om personlig och praktisk försäljning för att hitta sin personliga säljteknik. Det är en utveckling som fortlöper under hela utbildningen, och även i den framtida yrkesrollen som företagssäljare.

- Jag är otroligt nöjd, och allt är långt över förväntningarna. Jag trodde aldrig att jag skulle få ut så mycket av utbildningen och för mig har den betytt en otrolig personlig utveckling. Ett exempel är den ökade medvetenheten som jag har fått om mitt beteende och hur jag uppfattas av andra – grunden för att bli en lyckad säljare och ledare. 

Efter avklarad utbildning kan du agera som företagssäljare både nationellt och internationellt. Du har ett gott affärsmannaskap och mycket goda kunskaper inom marknadsföring och kommunikation.

- Jag trodde först att det bara var erfarna säljare som gick utbildningen men min pappa som var bekant med en utav föreläsarna fick mig att våga söka, och det är jag superglad över, säger Antonia.

Företagssäljare är ett varierande yrke som innebär mycket eget ansvar och självdisciplin. Det råder idag en stor brist på företagssäljare och för företag är det svårt att hitta säljare med rätt kompetens. Därmed blir man som utbildad företagssäljare en riktig vass konkurrent bland andra på arbetsmarknaden och framtiden ser mycket ljus ut.

  

Övriga YH-utbildningar

 

Behandlingspedagog

Fastighetstekniker

VVS-ingenjör 

Redovisningsekonom

Key Account Management  (Jan 2016)

Lönespecialist (Jan 2016) 

Exportsäljare (Jan 2016)

Specialistutbildad undersköterska inom demensvård (Jan 2016)

Tandsköterska (Jan 2016)