tumblr hit tracking tool

Yrkeshögskola

Byggledare – ett efterfrågat yrke

Av Cajsa Broberg 2014-04-08
Det är stort behov av Produktionsledare inom bygg- och anläggning. Hösten 2014 startar Teknikhögskolan sju utbildningar inom branschen. Vilken passar dig?
Byggbranschen skriker efter produktionsledare inom bygg och anläggning. Många stora byggen är på gång, bland annat Ostlänken, en dubbelspårig järnväg mellan Linköping och Järna. Här kommer det att behövas personal, så se till att du har rätt utbildning!

I augusti startar Teknikhögskolan sju tekniska utbildningar inom bygg och anläggning, bl.a. Produktionsledare bygg, som startar i Linköping och Malmö, och Produktionsledare anläggning/väg som startar i Linköping, Västerås och Malmö.

Samtliga Teknikhögskolans utbildningar är framtagna i samarbete med branschföretag och alla större arbetsgivare i byggbranschen i Östergötland rekryterar produktionsledare och planerar att anställa ännu fler.

Produktionsledarutbildningarna riktar sig till dem som redan finns i byggbranschen, eller har erfarenhet av jobbet. Utbildningarna blir ett tillfälle för dem att vidareutbilda sig och därmed få möjlighet att nå ledande befattningar.

– Vi utgick från flera olika rapporter, bland annat från Myndigheten för yrkeshögskolan, Arbetsförmedlingen och Östsam. Vi ringde också runt och undersökte vilken kompetens arbetsgivarna behövde. Utifrån det formade vi utbildningarna. Alla arbetsgivare erbjuder praktikplatser, vilket är viktigt eftersom en tredjedel av utbildningen sker på arbetsplatsen, säger Petra Josefsson, utbildningsledare på Teknikhögskolan som är en del av Plushögskolan.

Linköpingsborna Fredrik Lilja, 28, och Michael Tanzi, 25 har båda arbetat i byggbranschen och tröttnat på det. Just nu pluggar de teknisk försäljning men de nya utbildningarna har väckt deras intresse.

– Jag jobbade i åtta år inom bygg men jag gav upp. Jag tröttnade på slit och timanställningar och ville gå vidare. Därför sa jag upp mig. De nya utbildningarna ser jag som en snabb väg att säkra min framtid och jobba upp mig, säger Fredrik Lilja.

Både han och Michael Tanzi planerar att slutföra de utbildningar de går nu och hoppa på de nya i augusti.

– Det gäller att våga släppa jobbet och satsa på en riktig utbildning för att få ett bättre och säkrare jobb. Med tanke på de planerade satsningarna på infrastruktur kommer produktions-ledare att vara eftertraktade i många år framöver, säger Michael Tanzi.

Källa: affarsliv.com

 

I augusti kommer Teknikhögskolan att även starta utbildningarna Anläggningskonstruktör väg och vatten (Göteborg), Byggtekniker (Varberg), Drifttekniker – biogas och vattenrening (Varberg), Drift- och fastighetstekniker (Västerås) och VVS-projektör (Göteborg).

Sök via www.teknikhogskolan.se