tumblr hit tracking tool

Gymnasium

”England gav fantastisk motivation”

Av Helen Bejmar 2013-11-13
Sara Widerståhl är en elev som går sista året på Naturvetenskapliga programmet med naturvetenskaplig inriktning – Utland på Nacka gymnasium.

Idag råder det ingen tvivel om att många elever som står inför gymnasievalet har svårt att välja.

- Jag tyckte att det var svårt att välja gymnasium, det finns ju så många. Att hitta rätt är som att hitta ut ut en labyrint, med förbundna ögon. Jag hade faktiskt tänkt välja det samhällsvetenskapliga programmet först. Jag hade nog egentligen inte tänkt tanken att gå natur, det var bara något jag hade bestämt mig för. Det var inte tills jag förstod att jag hade mycket lättare för de naturvetenskapliga ämnena som jag ändrade mig.

- Jag kommer ihåg att min mamma sa då att hon hade vetat att jag skulle gå natur hela tiden, men att hon hade förstått att jag behövde komma fram till det på egen hand.Det enda som jag visste säkert från början var att jag ville resa utomlands. Eller snarare, jag förstod inte varför jag inte skulle göra det om jag fick möjligheten, vilket Natur – Utland gav mig. Idag är jag så otroligt tacksam för att jag valde just det gymnasiet och den linjen jag valde. Nacka Gymnasium, Natur – Utland.

- Att välja något som man tycker är kul är extremt viktigt. Tycker man något är kul är man oftast bra på det! Om man fortfarande inte har hittat sin väg i livet är mitt tips till de sökande elever att välja ett program som är brett så att man har många valmöjligheter inför framtiden.

”En skymt av vuxenlivet”


Sara berättar också att det är viktigt att man åker ut på skolorna, talar med lärare och elever. Genom att åka ut på skolorna får man en bättre helhetsbild av skolan och känner av stämningen.

- Mina minnen från informationsmötet på Nacka gymnasium var att det var mycket folk. Det var en glad stämning bland lärare och elever och jag kände direkt att det var rätt!

Under andra året på gymnasiet åkte Sara och hennes klass till England för att fortsätta sina studier. Att vara utbytesstudent gav eleverna på Nacka gymnasium mer än de någonsin kunnat föreställa sig. Att våga stå på sina egna ben, kunna ta ansvar och anpassa sig till en annan kultur och andra människor var en enorm erfarenhet och något de bär med sig hela livet. ”En skymt av vuxenlivet”.

-Mina bästa minnen är från England. Känna att man kan ta ansvar och lära känna ett helt nytt land. Jag minns en onsdag när vi var på en utflykt till London. Vi skulle till ett museum, men innan dess fick vi gå genom London för att komma dit. Det var första gången vi som klass åkte till huvudstaden och alla var verkligen så glada. Det var fint väder också, så kamerorna var i högsta hugg. ”England, gav fantastisk motivation”.

 

P1000835.JPG

NA Utland
Ge dig själv ett försprång på den internationella arenan – välj NA Utland. Kombinera en naturvetenskaplig utbildning med gedigna kunskaper i engelska. En termins studier vid vårt partnercollege i England ger dig en unik chans till goda språkkunskaper och utlandserfarenhet.


nackagymnasium.nacka.se
08-718 81 00