tumblr hit tracking tool

Yrkeshögskola

Eric har redan fått anställning som produktchef

Av Mats Holmström 2013-10-07
Från Ekbackeskolan Osby visade sig vägen till drömjobbet vara kort. Eric Noventa visade framfötterna på sin praktik och det visade sig räcka långt. - Direkt efter jag slutfört utbildningen blir jag produktchef på ett företag i Malmö.

Varför sökte du en Yrkeshögskoleutbildning?

Jag kände att jag behövde en utbildning för att komma någonstans. Att studera flera år var inget alternativ för mig och en yrkeshögskola erbjuder väldigt mycket praktik vilket enligt mig är ett bra komplement till teorin man lär sig i skolan och även det bästa sättet att skaffa värdefulla kontakter som sedan kan generera jobb.

Vad tycker du är mest utvecklande för dig under utbildningen?

För mig var det mest utvecklande att hela tiden förankra teorin med praktiken. Hela utbildningen bygger på att man kan se det användbara i det man lär sig.

Är du nöjd med ditt val av utbildning?

Jag är väldigt nöjd med min utbildning. Alla lärare är professionella och utbildningen drivs mer som ett företag än som en skola. Utbildningen vill hela tiden dra internationella aspekter och detta är väldigt givande för eleverna eftersom man känner att man har väldigt mycket kunskap sedan när man är ute på praktik.

Vad är det bästa med din utbildning?

Det bästa med min utbildning är lärarna och deras sätt att lära från hur det är i verkligheten. Det är resor inkluderade i utbildningen som är väldigt givande och inte minst sagt roliga. Skolan ställer höga krav på sina elever men de ställer även höga krav på utbildningen och eleverna kan alltid komma med synpunkter och påverka utbildningen så den blir ännu bättre. Det drivs som ett företag och inte som en vanlig skola vilket känns proffsigt och förberedande inför arbetslivet.

Vad gjorde du på din LIA?

Jag var på DHL Express säljavdelning min första LIA och följde säljteamet där i deras vardag. Detta innebar väldigt mycket kundmöte och planering. Min första LIA var väldigt lärande och nyttig för mig. Min andra LIA var jag på Spacio AB och arbetade med mer administrativ försäljning. Skriva offerter och hjälpa säljarna i deras vardag. Denna LIA var väldigt givande eftersom det var en helt ny bransch för mig.

Vad ger praktiken dig?

Praktiken ger mig ett väldigt bra läge att skapa nya kontakter och verkligen visa vad jag går för. Kontakter och rekommendationer är väldigt viktiga i dagens läge och efter en LIA har företaget en ganska bra bild av vem du är och vad du kan åstadkomma.

Hur upplever du dina möjligheter att få jobb efter avslutad utbildning?

Jag har fått ett jobberbjudande så direkt efter jag slutfört utbildningen blir jag produktchef på ett företag i Malmö. Denna chans fick jag tack vare en väldigt lyckad LIA.

Vilken nytta tror du att du kommer att ha av din utbildning i ditt framtida yrkesliv?

Jag har märkt under mina LIA perioder att många företag sitter på väldigt mycket kunskap om sitt företag och bransch men många söker efter unga människor med färsk information och som läst de senaste teorierna och modellerna. Eftersom yrkeshögskolan lär ut en blandning av teori och praktik är jag säker på att jag kommer ha väldigt stor nytta av detta i framtiden.

Warning: Unknown: open(/storage/content/65/195165/klienten.se/public_html/files/tmp/sess_l1j54r8jsh9bifl5124g9e9uk0, O_RDWR) failed: File too large (27) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/storage/content/65/195165/klienten.se/public_html/files/tmp) in Unknown on line 0