tumblr hit tracking tool

Yrkeshögskola

Få IT-branschens hetaste yrke

Av Kicki Björkvall 2015-03-20
På Södermalm i Stockholm ligger EC Utbildning. En intim, hemtrevlig skola med bra stämning mellan lärare och elever. Här får du chansen att satsa på ditt intresse tillsammans med lärare direkt från branschen.

Mikaela Salomonsson är 26 år gammal och avslutade sin utbildning vid EC Utbildning för ett år sedan. Hon hade tidigare jobbat som bland annat barnskötare och mötesbokare men kände att det var dags att satsa på något hon verkligen ville ha som yrke – det var då hon hittade utbildningen programutvecklare inom SharePoint. 

- Lärarna är fantastiskt kunniga och både elever och lärare är så engagerade vilket höjer motivationen till max. Nu i efterhand är jag mer än nöjd då jag märker att de kurser vi läste har varit riktigt relevanta för mitt yrke idag, då jag jobbar som SharePointutvecklare/Applikationskonsult på Softronic AB, säger Mikaela.

Det som tilltalade henne att välja EC Utbildning var den breda kompetens som utbildningen ger och i sin tur de många valmöjligheterna.

Du kan arbeta som både administratör och som utvecklare inom SharePoint. Dessutom får du en spetskompetens och den praktiska erfarenhet som LIA-perioderna erbjuder och där du får chansen att stå på egna ben.

- Det var roligt att se hur det vi lärt oss kom till användning i praktiken! Det var också väldigt lärorikt att inte bara lära sig mer om SharePoint, utan också om hur det är att jobba med det i vardagen. För mig blev det ännu en bekräftelse på att jag valt helt rätt. 

Med en utbildning som programutvecklare inom SharePoint är du brännhet på arbetsmarknaden och du kan välja att jobba som bland annat programutvecklare, SharePoint administratör eller webbutvecklare. Har du inte den behörighet som krävs så erbjuder EC Utbildning preparandkurser inom matematik och programmering.

- Vill man satsa på en utbildning inom IT som har praktik så skulle jag välja exakt den här utbildningen. Den är utmanande och spännande! Efter avslutad utbildning så vill jag även tipsa om att kolla traineeprogram, det ger dig en bra start i karriären och med lite tur så har du möjlighet att bli fast anställd.

 

 

  

Faktaruta

 

EC Utbildning erbjuder utbildning, framförallt med fokus på tillämpad IT och logistik, i nära samarbete med företag i branschen. Detta gör att du som studerande får en utbildning som överensstämmer med arbetsmarknadens behov.

EC Utbildning är verksamma på flera orter, vilka är Malmö, Helsingborg, Stockholm och Karlshamn.

 

www.ecutbildning.se

Tel: 040-641 63 00

 

 

Övriga YH-utbildningar

 

Business Intelligence Architect 

Cloud Computing Engineer 

IT-säkerhetstekniker 

IT-säljare 

Javautvecklare

Linux Systemspecialist 

Microsoft .NET developer – Cloud Computing

Mjukvarutestare 

Server- och virtualiseringsspecialist 

Utvecklare inom inbyggda system

Webbutvecklare inom .NET