tumblr hit tracking tool

Gymnasium

Förnyande finalister till Lärarpriset Guldäpplet 2013

Av Mats Holmström 2013-10-08
Med rekordmånga nomineringar från hela landet har juryn för lärarpriset Guldäpplet nu utsett tre finalister till Guldäpplet 2013 och en vinnare av Juryns särskilda pris. Priserna utdelas på Skolforum den 29 oktober.

– Med årets nominerade ser vi tydligare än någonsin, hur lärandet sjuder och växer med digitala verktyg, i goda pedagogers händer. Det handlar om utveckling av arbetet i klassrummet, om samspelet lärare och elev, om redovisningsformer och formativt lärande, säger Peter Becker, juryns ordförande.

– Vi ser hur förnyelsen tar fart i takt med delandet mellan kollegor. Det lokala och det nätbaserade kollegiala samarbetet växer och blir en viktig kraft i utvecklingen av skolan.

Guldäpplet lyfter fram lärare som utvecklar skolan med it, deras arbete och inspiration, och bidrar till spridning via lokala och nationella arenor.

Daniel Gomejzon, lärare i idrott och hälsa på Väsby nya gymnasium, Upplands Väsby
Daniel Gomejzon ger eleverna verktyg att utveckla den egna hälsan och samtidigt utveckla sina prestationer, när han förnyar undervisningen i hälsa och idrott med digital teknik.

Traditionella lekar som t ex Indiansmyg blir TV-spel, MarioBros och xBox kinect involverar eleverna och stimulerar dem att röra på sig. Både kollektiva och enskilda övningar fokuseras.

Daniel utvecklar nya metoder för bedömning och examination, där elever redovisar egen utveckling med bild och film -  gjord med mobiltelefon – liksom skrivna redogörelser.

Målinriktat arbetar Daniel med att integrera digital teknik i idrott och hälsa. Han tänker nytt och inspirerar kolleger över hela landet både i grundskola och gymnasium.