tumblr hit tracking tool

Gymnasium

Från Stockholm till Paris

Av Dejan Matic 2013-11-13
Att besöka spännande platser är en del av utbildningen.
Att upptäcka nya platser och möta människor från andra delar av världen har i alla tider varit en bidragande faktor till människans utveckling.

Linn går sista året på Hotell- och turismprogrammet på PRAKTISKA gymnasiet i Södertälje.
Hon berättar att hon lärt sig otroligt mycket om hur människor och hur näringlivet fungerar under sin utbildning.

-Det jag tycker är bäst med mitt program är att det är en yrkesförberedande linje vilket betyder att det inte krävs någon högskoleutbildning för att vara "färdigutbildad" direkt efter studenten. Skolan erbjuder dock högskoleförberedande kurser om man vill plugga vidare senare i livet. Jag gillar även vad linjen handlar om, service och värdskap, vilket är ytterst viktigt om man vill jobba med folk i turismbranschen. 

Linn berättar om de många resor skolan arrangerat. Att variera teori och praktik är en perfekt kombination under studietiden.

Alla skolor borde göra som vi

 - Vi utvecklas hela tiden. Vi fick börja med små dagsturer som studiebesök runt om i Stockholm. Sedan fick vi åka till Sälen i lite drygt en månad där vi praktiserade och kände på hur det var att säsongsjobba med vinterturism. Efter det fick vi åka till Paris för att lära oss om turism i Europa.
Vi spenderade tre dagar där och en av dagarna fick vi åka iväg en heldag till Disneyland i Paris. Vi besökte de flesta av de stora monumenten Eiffeltornet; Notre Dame.


                                       196.JPG                

                        

Hotell och Turism

Möt nya människor i spännande miljöer.

Är du intresserad av att jobba med hotell, resor och upplevelser? I den här branschen får du möta nya människor. Det finns mycket som är spännande och roligt inom Hotell och turism. Du får lära dig bemötande, kommunikation, marknadsföring, försäljning och entreprenörskap. Och du Får chansen att träna på dina språkkunskaper eftersom yrkesområdena handlar mycket om internationella kontakter. Kom in i en bransch som hela tiden växer världen över!