tumblr hit tracking tool

Gymnasium

Havsutsikt på skoltid

Av Johan Östergren 2013-11-13
Konrad Persson, på fartyget Polfors Stockholm.
Varje termin startas med en gemensam resa med vårt skolfartyg och en lägerskola där nya och gamla elever får lära känna varandra och all personal på skolan.

 

Konrad går första året på Sjömansskolan.
Hans intresse för båtar och fartyg utvecklades när han sommarjobbade på ett fartyg.

 

- Jag älskar att vara på båten med klassen. Det är en sådan härlig miljö att vara på fartyget både när den ligger vid kajen men framförallt när vi är ute till sjöss! Till er som söker, ta chansen. Det är en underbar känsla att vara på båten. Idag hade vi brandövning när fartyget var ute på sjön då får vi agera utefter vad vi fått lära oss, samarbeta och använda vårt sunda förnuft till att lösa olika problem som kan uppstå.

Till er som söker, ta chansen!


Två dagar i veckan får eleverna i ettan vara på fartyget, de andra dagarna har eleverna lektioner i skolan på Långholmen. Konrad berättar att han tycker att det skönt med mycket praktik på båten. I tvåan kommer eleverna i Konrads klass få välja vilken inriktning de vill fördjupa sina kunskaper i. Det finns två olika profiler, däck eller maskin.

 

 - Jag tycker att det är jättekul att vara nere bland de stora maskinerna men valet blir ändå enkelt, jag kommer att välja däck. Då får man njuta av den finna havsutsikten på bryggan och det är ju en underbar syn! Om man väljer profilen däck får man lära sig att navigera och får en bredare kunskap om vad en matros ombord på ett fartyg sysslar med. I framtiden skulle jag tycka det var riktigt kul att arbeta som kustbevakare.

 

Polfors_stilad.jpg


sjomansskolan.se

08-57811130