tumblr hit tracking tool

Yrkeshögskola

Högt söktryck till IT-utbildningar

Av Stora karriärmöjligheter i branscher som har ett stort rekryteringsbehov 2014-04-03
Newton i Stockholm
Ansökningarna inför höstens starter strömmar in till Newton men än så länge finns det platser kvar att söka. Till hösten 2014 så startar Newton tre utbildningar. Systemutvecklare .NET i Stockholn, Göteborg och Malmö. I Stockholm startar även Teknisk företagssäljare och i Malmö även en utbildning till Kravanalytiker IT.

Alla utbildningar är framtagna tillsammans med arbetslivet och behovet av yrkesrollerna är stort. Närheten till arbetslivet är också en viktig del av utbildningarna som består av en tredjedel praktik. 

-Det är väldigt roligt att fler och fler söker sig till Newton. Jag tror absolut att det beror på att så många fd studenter pratar om oss ute i arbetslivet. Newton är en skola med gott renommé. Arbetslivet vet om kvaliteten som Newton levererar, vilket verkligen är roligt att höra säger Joel på Newtons marknadsavdelning.

Att behovet av Systemutvecklare .NET överskrider antalet personer som har den kompetensen idag är vida känt, inte lika känt är behovet av kravanalytiker. I och med behovet av av bättre, säkrare, mer ändamålsenliga IT-system som verkligen gör vad de ska göra ökar nödvändigheten av välutbildade personer inom krav och kravställning. Newtons utbildning till Kravanalytiker IT möter de kraven från arbetslivet.