tumblr hit tracking tool

Gymnasium

Jens Hult: ”Tänk efter vem du är!”

Av Mats Holmström 2013-11-13
Jens Hult, Foto: Jeanette Sundin
Nu är han ”Idol-Jens” med hela svenska folket. Gymnasieutbildningen var dock till snickare, eller träarbetare som den treåriga inriktningen kallades på Vilunda Gymnasium i Upplands Väsby. Jens, idag 21 år, minns att det inte var det lättaste att välja inriktning vid 15 års ålder.

– Nej, det var verkligen inte lätt. 15 känns som en tidig ålder att bestämma sig tycker jag. Men jag försökte gå in i mig själv och tänka på vad jag verkligen gillar att göra. Jag kom fram till att jag tycker om att jobba med händerna och kroppen snarare än att sitta still framför en dator. Det fick fälla avgörandet i mitt fall, berättar Jens som växte upp i Märsta.

Din gymnasietid var 2009 – 2011. Tycker du att du fick tillräcklig och bra information om vad för alternativ som fanns innan du bestämde dig?

– Ja, det tycker jag. Jag kommer ihåg att vi hade dagar då vi fick åka runt och besöka olika gymnasium. En sådan dag besökte jag just Vilunda Gymnasium, och det kändes rätt för mig. Yrket blev ju också snickare vilket jag trivts jättebra med, även om det just nu är ”Idol-cirkusen” som gäller!

Jag tror att det absolut viktigaste är att man känner efter ordentligt i förväg, söker så mycket information som möjligt och gör rätt val

Jens_Hult2Foto_Jeanette_Sundin.jpgÄr du nöjd med din gymnasietid och vad den gav inför framtiden?

– Ja, det måste jag säga. Jag tror att det absolut viktigaste är att man känner efter ordentligt i förväg, söker så mycket information som möjligt och gör rätt val. Då blir det oftast bra i slutändan också.

Vad har du för råd till alla 15-åringar som snart står inför att söka till gymnasiet?

– Det är som sagt en tidig ålder att bestämma sig men mitt råd är att verkligen försöka ta reda på vem du är och vad du vill. Viktigt är också att inte välja samma som kompisarna om man inte kommer på vad man själv vill. Det har jag flera vänner som gjort och de flesta av dem har sedan bytt utbildning.

Tills sist måste frågan ändå ställas, vem tar hem Idol?

– Det känns faktiskt omöjligt svara på. Jag gissar dock att Kevin och Elin kommer stå i finalen, Kevin är otroligt populär bland folket och Elin är bara så otroligt duktig, så det är min gissning. Sedan hoppas jag förstås personligen på en viss snickare från Märsta!

Warning: Unknown: open(/storage/content/65/195165/klienten.se/public_html/files/tmp/sess_ojbrvmp1o0d29frhhap5nsk121, O_RDWR) failed: File too large (27) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/storage/content/65/195165/klienten.se/public_html/files/tmp) in Unknown on line 0