tumblr hit tracking tool

Yrkeshögskola

Teknisk försäljning en framtidsbransch

Av Stora karriärmöjligheter i branscher som har ett stort rekryteringsbehov 2014-03-05
Therese Granqvist, Teknisk Företagssäljare
Newton är en väletablerad yrkeshögskola i Stockholm och Malmö. Till hösten 2014 startar skolan även utbildningar i Göteborg. Newtons utbildningar är Systemutvecklare . NET, Kravanalytiker IT och en utbildning till Teknisk Företagssäljare. Aktuella undersökningar pekar på en mycket ljus framtid för studenter med en teknisk försäljningskompetens. Anställningsbehovet kommer vara mycket stort de kommande åren - vilket gör utbildningen till Teknisk Företagssäljare på Newton brännhet.

Liten skola med bra stämning


Therese Granqvist är 27 år och läser till Teknisk Företagssäljare vid Newtons yrkeshögskola i Stockholm. Newton har framgångsrikt bedrivit utbildning i över 20 år och har idag ca 500 yrkeshögskolestudenter.

- Det är verkligen positivt att gå på skolan, att vi inte är så många studenter gör att vi och lärarna arbetar nära varandra. Alla hälsar och pratar med varandra i korridoren och stämningen är alltid bra!

Therese tror att anledningen till Newtons goda statistik gällande studenter i arbete efter avslutad utbildning främst beror  på trivseln i skolan och de motiverade lärarna.

- Man känner verkligen att lärarna vill vårt bästa, inte bara att vi ska lyckas i alla kurser, utan även lyckas i framtiden vilket känns väldigt skönt.

Bredda ditt kontaktnät


Att studera till Teknisk Företagssäljare innebär  att du har två LIA-perioder (praktik) under din utbildning. Den första praktikperioden infaller redan termin två och sträcker sig sig 10 veckor, och den andra är  16 veckor termin fyra. Att få komma ut i arbetslivet och praktisera sina teoretiska kunskaper redan tidigt i utbildningen är något som uppskattas av studenterna. På så sätt breddas ditt kontaktnät tidigt, vilket är en fördel när det sedan är dags att söka jobb.

- Praktiken var en bidragande faktor till att jag valde just den här utbildningen. Att redan termin två få använda sin nyvunna kunskap och komma i kontakt med företag som kan bli potentiella arbetsgivare, väldigt kul!

Therese mål är att jobba med komplex försäljning, kundrelationer och IT-lösningar.