tumblr hit tracking tool

Gymnasium

Möjlighet att arbeta nära naturen

Av Stefan Säll 2013-11-13
På Naturbruk får du arbeta med jord, skog, trädgård, hästhållning, djurvård, vatten och fiske eller naturturism.

Du gillar djur, växter och söker nya spännande upplevelser. Du får lära dig hur du blir egen företagare, entreprenör samt hur du sköter teknik och ekonomi inom området. Du får också se hur naturbruk fungerar i andra länder och hur stor roll jordbruket spelar för miljön.

Fanny går andra året på Praktiska, Naturbruksgymnasium i Täby. Hon beskriver sig själv som glad, pigg och en social tjej. På fritiden älskar hon att få spendera tid tillsammans med hennes hund.

Lärarna är så engagerade

Fanny har en förkärlek till Irland. Hon berättar att hennes far rest dit många gånger när hon var liten och att hon är uppvuxen med irländsk folkmusik.

 - I framtiden vill jag åka till Irland och arbete med just det som jag har lärt mig i skolan. Jag vill arbeta med hundar, utveckla min kunskap om deras beteende och arbeta på ett hundcenter i Irland. På Irland har de bra hjälpcenter för hemlösa hundar och så älskar jag ju landet också så det skulle vara perfekt för mig!

 

bil2.JPG

 

 

 - I ettan fick vi en bred kunskap om olika ämnen inom jordbruk. Nu till tvåan fick man välja vilken inriktning man ville fördjupa sina kunskaper i. Jag valde programmets hundprofil och får lära mig mer om hundens beteende. Vid ett studiebesök på ett hundpensionat fick vi lära oss mer om hur man vårdar hunden. På hundhemmet där jag praktiserar får jag ha massa tid med djuren och lär mig något nytt om dem varje dag.

Fanny tycker att det är jätteskönt att komma ifrån skolan under praktikperioden och berättar att eleverna ofta besöker varandras praktikplatser för att se vad andra får göra.

 - Det bästa med Praktiska är att lärarna är så engagerade och anpassar sig till oss elever. Om vi vill lära oss något som inte står på schemat eller göra ett studiebesök för att vi tycker att något är extra kul så får vi alltid positiv respons.

Arbeta nära natur och djur
Möjlighet att arbeta nära naturen och se hur lantbruket fungerar. Du gillar djur, växter och söker nya spännande upplevelser. På Naturbruk får du arbeta med jord, skog, trädgård, hästhållning, djurvård, vatten och fiske eller naturturism. Du får lära dig hur du blir egen företagare, entreprenör samt hur du sköter teknik och ekonomi inom området. Du får också se hur naturbruk fungerar i andra länder och hur stor roll jordbruket spelar för miljön.

praktiska.se/taby

08 544 738 62