tumblr hit tracking tool

Yrkeshögskola

Skaffa en nyckelroll som ekonom

Av Cajsa Broberg 2014-03-06
På Affärshögskolan kan du välja att utbilda dig till Affärsinriktad Redovisningsekonom, en yrkeshögskoleutbildning som kommer ge dig goda förutsättningar till jobb. Efterfrågan på redovisningsekonomer är stor, så är du intresserad av ekonomi så är det här utbildningen för dig.

En av Affärshögskolans studenter är Anna Ortiz, 26 år gammal från Gislaved i Småland. För Anna var det inget självklart val att välja vad hon skulle göra i livet och efter en tid som förskollärare insåg hon till slut att det var ekonomi hon skulle syssla med.

Integrera med arbetslivet

 

– I början visste jag bara att jag ville studera, men efter att ha diskuterat det hela med vänner och bekanta så insåg jag att ekonomi skulle passa mig bra. Jag läste på mycket om olika utbildningar och hamnade till slut på Affärshögskolan. En stor anledning till att jag valde Affärshögskolan var att man blir så pass integrerad med arbetslivet här, det gillar jag.

 

Värdet av en hemtrevlig skola

 

Affärshögskolan är en liten och hemtrevlig skola. Kommer man från ett stort universitet så kan lokalerna uppfattas som små, men det är något som värderas högt hos studenterna.

 

– Det är verkligen någonting positivt. Stämningen är så bra, man kan ha sitt kaffe ståendes i köket utan att någon tar det och vill vi utnyttja grupprummen för studier så behövs det inget bokningssystem.

Praktik som leder till jobb

 

En av de bästa sakerna med utbildningen tycker Anna är LIA-perioderna, det vill säga praktiken.

– Till hösten så har jag min första praktik och det ser jag verkligen fram emot. Att få känna på yrket på riktigt ska bli roligt och det känns dessutom bra att chansen till arbete efter examen är stor. De flesta får arbete via sin LIA-plats.

Efter en utbildning till Affärsinriktad Redovisningsekonom så har du stora möjligheter att lyckas på arbetsmarknaden. Du kan välja att arbeta som redovisningskonsult, redovisningsekonom, företagsekonom eller ekonomiassistent. Efter avslutad utbildning har du bred kunskap inom företagsekonomi, redovisning, beskattning och handelsrätt, vilket kommer göra dig eftertraktad på arbetsmarknaden.