tumblr hit tracking tool

Gymnasium

Tänk tidseffektivt, ta vara på dina 3 år

Av Rolf Viberg 2013-11-13
Musikprofilen riktar sig till elever som spelar instrument eller sjunger, som är mycket musikintresserad och som vill satsa på musik.
En bred utbildning, det var vad Alva Johansson eftersökte när det var dags att välja gymnasieprogram. Det blev även ett stort plus i kanten när hon hittade sin utbildning där hon kunde kombinera sina studier med sitt musikintresse.

- Jag valde Lundellska skolan för att jag var säker på att jag ville gå naturvetenskapsprogrammet på grund av att jag inte hade någon aning om vad jag ville arbeta med i framtiden. Programmet är väldigt mångsidigt. Man får arbeta naturvetenskapligt samtidigt som man får ta ställning till intressanta samhällsfrågor och dessutom utveckla sin kreativitet i musikämnena.

Musikprofilen riktar sig till elever som spelar instrument eller sjunger, som är mycket musikintresserad och som vill satsa på musik.

- I årskurs 1 och 2 så har man tre musikkurser och i årskurs 3 har man två musikkurser. Parallellt med ansökningen till programmet får man göra en audition där man väljer huvudinstrument, säger Alva.

Musikklassen uppträder på konserter både i skolsammanhang och för allmänheten.

- Programmet kräver ganska mycket studiemotivation och skolarbete utanför skolan. Ett centralt ämne som vi läser är miljöfrågor och jag har fått en bättre uppfattning om hur världen ser ut och funkar både socialt och naturvetenskapligt.

Lundellska skolan har många föreningar som jobbar för en roligare och mer trivsam skola och som är skapade av eleverna själva.

 -För att nämna några så har Skrapan en idrottsförening som erbjuder sina medlemmar att prova på olika träningsformer och som medlem har man dessutom tillgång till skolans gym. Elevkåren på Skrapan är den största föreningen på skolan och de anordnar roliga events, fixar skoltröjor och gör skoldagarna till mer än bara studier.

- Trivseln på skolan är också väldigt bra. Läromedlen är nästintill sprillans nya på grund av Gy11 och vi har ett jättebra bibliotek där man har tillgång till ytterligare information om man behöver det. Jag tror nog att de flesta är nöjda med skolmaten också. Själv är jag vegetarian och den vegetariska skolmaten är jättebra.

Till elever som ska välja gymnasieprogram till hösten tipsar Alva om att välja något som man är intresserad av och inte tänka så mycket på vad vännerna ska välja.

 - Gå din egen väg och tänk tidseffektivt! Det handlar om 3 år av ditt liv så välj ett program som du verkligen vill gå.

Antal elever: 850
Ekonomiprogrammet
Inriktningarna: Ekonomi samt Juridik

Naturvetenskapsprogrammet
Inriktningarna: Naturvetenskap samt Naturvetenskap och samhälle

Samhällsvetenskapsprogrammet
Inriktningarna: Beteendevetenskap samt Media, information och kommunikation

Vård och omsorgsprogrammet
Profiler:  Högskoleförberedande, Yrkesförberedande och Lärling
Yrkesutgångar:  Akutsjukvård samt Psykiatri

 

music.jpg

 

Skrapans musikklass består av elever i varje årskurs som under tre år spelar pop, rock, funk, jazz, salsa, klassiskt m.m. Alla musikklasselever följer något av Lundellska skolans gymnasieprogram och har musikklassundervisningen som programfördjupning och individuellt val. Man läser kurser i ensemble, musikimprovisation samt gehörs- och musiklära.


Den 28 januari sätter musikklasserna upp en musikal på Uppsala konsert och kongress.
Den 6 februari har Lundellska skolan Öppet hus.


Lundellska skolan
Lägerhyddsvägen 36
75643 Uppsala
018- 18 91 00
www.lundellska.nu