tumblr hit tracking tool

Gymnasium

"Teater blev mitt val"

Av Eva Ripa Thorstensson 2013-11-13
Eline Lundberg
Redan innan Eline Lundberg började på gymnasiet hade hon en bakgrund med bland annat improvisationsteater och när det var dags att välja gymnasieutbildning så blev hennes första hands val självklart en utbildning med kreativitet och skapande.

- Jag funderade på att bli filmregissör och som regissör är det väldigt viktigt att veta hur skådespeleri fungerar och att själv ha erfarenhet av det för att kunna regissera andra. Då blev teater mitt val.

- Jag tyckte att Wendela Hebbegymnasiet hade en bra presentation om programmet och jag fick även följa några elever under en dag och se hur det var att gå på skolan. Det var viktigt för mig och jag kan verkligen rekommendera elever som ska välja gymansium till hösten 2014 att åka ut till skolorna och följa en gymnasieelev under en dag.

 

Gymnasiet kan bli extremt roligt och utvecklande om ni brinner för programmet

Något som Eline även rekommenderar är att hitta ett program som innehåller ett ämne som man verkligen tycker är roligt.

- Gymnasiet kan bli extremt roligt och utvecklande om ni brinner för programmet. Det bästa med teaterprogrammet är att få skapa! Jag har alltid varit en kreativ person och i teatern får man möjlighet att använda allt detta. Det är inte bara skådespeleri och manus som är viktigt, utan också dans/akrobatik, musik, sång, ljus, ljud och tanken bakom all rekvisita och alla kulisser.


1271144_50739548.jpg


- Det roligaste vi gjort måste vara när vi satt upp kortare föreställningar eller scener, som vi fått jobba ingående med i några veckor och sedan spela upp för skolan och vänner.

 

- Teaterprogrammet passar alla som tycker att det är roligt med teater och skådespeleri. Man behöver inte drömma om att bli skådespelare i framtiden eller ha tidigare erfarenhet. Teaterprogrammet är också extremt utvecklande för självkänslan och jag tycker att man lär sig väldigt mycket om hur människor fungerar och livet i allmänhet.

 

Även om jag efter detta skulle bestämma mig för att välja en helt annan bana, skulle jag ändå känna att jag på teaterprogrammet utvecklats som person och kommit någonvart. Bland annat blir man modigare när det gäller att tala inför folk, att våga göra fel och bara vara stolt över den man är.


Wendela Hebbegymnasiet är Södertäljes gymnasieskola för dig som gillar media eller estetiska inriktningar som musik, bild och form, foto och film, dans och teater.  Estetiska programmet med teaterinriktningen är en bred utbildning där elever får scenvana och vana att agera ledigt inför publik. Eleverna  stärks i sin personliga utveckling och självkänsla. Den sociala förmågan fördjupas liksom den egna kreativiteten utvecklas. 

 

wendelahebbegymnasiet.sodertalje.se

08 - 523 015 25

Warning: Unknown: open(/storage/content/65/195165/klienten.se/public_html/files/tmp/sess_ht45rcu05l1ddor3nc0gbnf7e2, O_RDWR) failed: File too large (27) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/storage/content/65/195165/klienten.se/public_html/files/tmp) in Unknown on line 0