tumblr hit tracking tool

Yrkeshögskola

Utveckla framtidens e-handelslösningar

Av Tom Loyche 2015-03-18
Efter att både ha studerat på universitet och arbetat i två år ville Sanchit Boparoy, 24 år vidare.

 

Efter att både ha studerat på universitet och arbetat i två år ville Sanchit Boparoy, 24 år vidare. Han ville bli en stark spelare på arbetsmarknaden inom en bransch som växer. Sanchit hittade då sin utbildning Webbutvecklare E-handel på Change Maker Educations.

 

 - När jag först hittade utbildningen började jag söka mer om E-handel branschen på nätet. Jag såg verkligen potentialen. Jag pratade även med en vän som har bra koll på E-handel och han rekommenderade mig till att ta steget och söka utbildningen. Jag känner redan efter en termin att jag gjorde det rätta.

Idag har E-handeln en enorm utvecklingsförmåga och den blir en alltmer självklar del av den svenska och internationella handeln. Trenden är tydlig; Webbutvecklare som har specialiserat sig på e-handel har en ljus framtid. Change Maker Educations samarbetar med en rad företag och organisationer som alla uttrycker ett växande behov.

- Vi har några av branschens mest kunniga utvecklare och lärare inom e-commerce och det känns tryggt. Att skolan är lite mindre gör att man också får en bra kontakt med lärarna och de kan verkligen ge sin tid till oss studenter, fortsätter Sanchit.

Han går nu sin andra termin på utbildningen och tycker om variationen av ämnen.

-Det som är speciellt är att man inte göra samma saker varje dag. Varje ämne är något nytt och de gör så att utbildningen bli roligare. Ibland är det mycket dokumentation och läsning och ibland kan det var kodning, design och teknik på datorn. 

Att E-handel är en global växande framgångsfaktor finns ingen tvekan om och Sanchit ser positivt på framtiden.

-Min plan är att efter jag har fått arbetslivsfarenhet och större kundkontakt vill jag öppna en firma där jag kan vara min egen chef och jobba inom webbutveckling och E-handel. Det är stor efterfrågan på folk som har kompetens inom området. Det finns gott om jobb, så det är bara söka utbildningen och inom några år kommer du få en stabil anställning.